Home

Online actieonderzoek doen

Diapresentaties snel online zetten

Eenvoudig je PowerPoint delen op je website.

Video gemaakt door DokOnline video marketing

Dia presentaties delen via Google Presentaties 

Ik wilde mijn diapresentaties op deze website delen. Daarvoor had ik eerst in PowerPoint mijn presentatie geëxporteerd als video, daarna de video op Vimeo gedeeld. Daar moet je dan ook al snel een betaald abonnement op hebben voor voldoende capactiteit. Als je bij nader inzien iets wilt wijzigen in de presentatie dan begint dit hele feest opnieuw. 

Dat kan veel simpeler, zoals mijn zoon laat zien in de video. Hij heeft een bedrijf in video marketing en heeft het me even uitgelegd in een video. Op zich al een mooi voorbeeld van hoe je met weinig tekst iets kunt laten zien. Ik heb het zelf graag ook nog in tekst om na te lezen. Wellicht geldt dat ook voor anderen. Daarom kort samengevat:

  • In Google Drive een nieuw document maken, kies voor Google Presentaties
  • Dia’s uit je PowerPoint uploaden
  • Even langslopen of de uitlijning nog klopt (het formaat van figuren komt soms niet helemaal hetzelfde over)
  • Code om te embedden ophalen en in je website plakken
  • Formaat van het presentatievenster aanpassen (hoogte en breedte in de code)
  • Klaar. 

Het mooie vind ik dat je een aanpassing gewoon in Google Presentaties kunt doen. Als je bijvoorbeeld net een typefoutje ziet staan. Of later nog iets wil toevoegen. Ook dia’s invoegen uit andere presentaties kan. Je kunt uit een presentatie kiezen welke dia’s je wilt uploaden naar je Google Presentatie. Ook samenwerken in de presentatie kan. De code van het document blijft hetzelfde, dus je presentatie op de website wordt automatisch bijgewerkt. Zo heb je altijd een actuele versie online staan om te delen.