Home

Online actieonderzoek doen

Analyseren, delen en valideren in member checks

Analyseren van gegevens, delen, en member checks om te valideren

Je hebt een berg gegevens verzameld. Hoe ga je daar chocola van maken? Hoe ga je de resultaten op een toegankelijke manier delen met stakeholders? Hoe weet je of je resultaten kloppen (valide zijn)?

Een groot deel van deze vragen kun je samen met stakeholders beantwoorden in zogenaamde member checks. Die kun je ook online houden. Member checks zijn in online actieonderzoek een uitstekende manier om stakeholders te betrekken bij het onderzoek. Je kunt resultaten betekenis geven, volgende stappen voor het proces bespreken, checken of wat je gevonden klopt, volledig genoeg is en bruikbaar om de praktijk te verbeteren. Houd in elke cyclus member checks, ze helpen je ook in de fase ‘Reflecteren en bijstellen’.

In een workshop voor de minor Betekenisvol Ondernemen en Onderzoeken van Avans Hogeschool heeft Tonnie van der Zouwen een presentatie gehouden over hoe je dat kunt doen.

Bekijk de video. Hij duurt 29 minuten, maar dan krijg je ook veel. Over Analyseren van gegevens, over manieren om die te delen, en over member checks houden.